Büfében voltak a szülők a tragédia idején

2012-09-05 13:49:00 j.protic

hírkép

A szlovák rendőrség egyelőre nem közölt újabb részleteket a főváros közelében történt tragédiával kapcsolatban. Mint már arról beszámoltunk egy hároméves kuvaiti kisfiú és hatéves nővére fulladt meg kedden este 7 óra körül a szenci aquaparkban.



Állítólag egy úszómedencébe estek bele fogócskázás közben, de szüleik nem voltak ott, hogy segíthessenek rajtuk.František Peczár pozsonyi rendőrségi szóvivő közölte, a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, s emberölés miatt indítottak eljárást.

A cas.sk portál értesülései szerint a két kisgyerek fogócskázás közben esett bele egy úszómedencébe. Szüleik, akikkel az aquaparkba látogattak, ekkor nem voltak a közelben, az eddigi vizsgálatok alapján éppen a büfében tartózkodtak s fogalmuk sem arról, mi történt... A két gyereket előbb az úszómesterek, majd a kiérkező mentősök próbálták meg újraéleszteni, de több mint fél órás próbálkozás után sem jártak sikerrel. Boris Chmel, a mentőszolgálat szóvivője szerint a legnagyobb igyekezet ellenére sem sikerült megmenteni a gyerekek életét

A szenci Aquathermal vezetője Oskar Gaál közölte, mindenben együttműködnek a rendőrséggel a vizsgálat során, s őszinte részvétüket fejezik ki a kuvaiti családnak. Hozzátette, nyolc éves működésük óta nem történt ehhez fogható tragédia az aquaparkban.