Ha csütörtök, akkor szex

2012-09-02 10:30:00 j.protic

hírkép

Mindennek megvan a maga ideje, sőt, a maga napja: hétfőnként lehet a legolcsóbban kamerát venni, kedden a legérdemesebb étterembe menni - állítja a Which? brit fogyasztóvédő alapítvány brit és amerikai tanulmányok alapján.

 

 



A hétfői kameravásárlás a netes vételre vonatkozik, és azért kedvező, mert a legtöbb árusító a hétvége után árkedvezményt ad. Ebből az következik, hogy a legtöbb kamera már egy ideje hétfőn kel el a világhálós kereskedelemben, a boltok pedig igyekeznek a kedvezményversenyben állni a sarat, azaz további kedvezményeket adni, hogy a saját honlapjukra csábítsák a vevőket.

A kedd azért ajánlott vendéglős étkezésre, mert a legtöbb étterembe a hétvégén nem érkezik friss áru, hétfőn azonban már ismét, így kedden biztosabb a megfelelő minőség. Hétfőn leginkább a halétket ajánlatos kerülni. A kedd további előnye, hogy ezen a napon a legolcsóbbak általában a repülőutak - Nagy-Britanniából "kiindulva". Kerti sütést is a legjobb keddre tervezni, mert a statisztikák szerint - Nagy-Britanniában - ez a hét legcsapadékmentesebb napja. (A legfelhősebbek a péntekek, szombatok és vasárnapok.)

Szerdán a legjobb fizetésemelést kérni - legalábbis a munkahelyi vezetők 70 százaléka ezt a napot tartja az alkalmazottak szempontjából, azaz pozitív elbírálásra a legalkalmasabbnak. Aki nem rajong az áruházi tömegért, az szerdán menjen bevásárolni.

A csütörtök a szexé, mert a heti ritmusban ezen napon a legmagasabb a szervezetben a szexhormonok szintje.

Pénteken kell ingatlant eladni és házasságot kötni. Az esküvők és lakodalmak költségei alacsonyabbak - gyakran félárúak -, mint az eseményre kiszemelt legkedveltebb napon, a szombatokon.

Vasárnap érdemes lezárnia egy netes árverést az eladónak - ismertette a Wich? napitanácsát a The Sun című brit lap.