Rosszul építették meg a hidat - bontani kell

2012-08-29 11:23:00 j.protic

hírkép

Túl gyorsan, kapkodva építettek meg egy lengyel autópálya-hidat a labdarúgó Európa-bajnokság miatt, most az egész konstrukciót le kell bontani, mivel használhatatlan. Emiatt azon a vidéken nehezebb eljutni Csehországból Lengyelországba.

 



Az érintett autópálya így - bár gyakorlatilag elkészült - egy évvel később nyílik meg a tervezettnél, pedig a D47-es, Bohumínnál húzódó cseh szakasz is júniustól kész van – jelenti a SITA hírügynökség. A hidat valószínűleg teljesen le kell bontani és az elejétől újjá kell építeni, annyira rossz a konstrukciója.

"Olyan híreink vannak lengyel részről, hogy a szakaszt csak a jövő év közepétől lehet használni. A mi, autópályára rákapcsolódó utunkat nincs értelme megnyitni, hiszen gyakorlatilag így sehova se vezet" - jelentette ki az ihned.cz portálnak David Čermák, a cseh útépítési hivatal igazgatója.

A helyzetet bonyolítja, hogy a lengyeleknek nincs alternatívájuk az autópályára, így az elkészült szakasz egy évig karbantartásra szorul majd, de senki sem használhatja. Az illetékesek attól félnek, hogy megjelennek a helyszínen a tolvajok is, a tartozékok őrzése további egy millió cseh koronába kerül, ami növeli a költségeket.