Két kupát nyert a Világszám csapata

2012-08-27 01:02:00 nagy

hírkép

Két kupát is nyert a Világszám csapata a XVII. Magyar Borok Útja Rallye-n.



A csapat megváltozott összetételben (Benke Balázs helyére Dobos Imre került), de címvédőhöz méltó elszántsággal vetette magát a küzdelembe. Az első napot követően az első, a szombati versenynap után a harmadik helyen álltak, helyesebben autóztak a fiúk.

A mintegy ezer kilométeres út során a versenyzők felkeresték Magyarország tokaji, egri, agárdi és balatoni pincészeteit és pálinkafőzdéit. A tizenhetedik rali résztvevői huszonegy helyszínt látogattak meg: többek közt az Agárdi Pálinkafőzdét, a Béres Szőlőbirtok és Pincészetet, a Bolyki Szőlőbirtokot, a Demeter Pincészetet, a Fitomark Tokaji Borházat, a Gróf Buttler Borászatot, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtokot, a Tokaj Kereskedőházat, a Zwack Múzeum és Látogatóközpontot és a Zsindelyes Pálinkafőzdét.

Az egyes állomásokon az ország boraival, pálinkáival ismerkedhettek meg, a kóstoláson kívül pedig állomásonként ajándékba kaptak 1-1 üveg bort vagy pálinkát. A szervezők a hagyományoknak megfelelően ezúttal is nagy figyelmet fordítottak a biztonságra, szigorúan ellenőrizték, hogy az indulók betartják-e a KRESZ előírásait, sőt, minden nap meg is szondáztatták őket.

A Regő Kft. által szervezett három napos boros autós túra jótékony célokat is szolgált. A zárónap ünnepélyes díjátadó gáláján tombolasorsolást és borárverést tartottak, a befolyó összeget pedig az Afrikai-Magyar Egyesületnek ajánlották fel.

A versenyen végig óriási küzdelem folyt négy csapat között. Szombaton már látszott, kik az esélyesek a végső győzelemre. A Világszám csapata a Hungaroringes kicsúszás miatt visszaesett a harmadik helyre, 69 másodperces hátránya volt a szombati első mögött, és egy másodperccel előzte meg a negyedik csapatot. Végül a vasárnapi kiegyensúlyozott teljesítménynek köszönhetően feljöttek a második helyre, és kevésen múlt a címvédés, de a szombati első 6-os csapat nem hibázott. A Világszám versenyzői az összetett (abszolút) kategória 2. helyéért járó serleg mellett átvehették még a legjobb újságíró páros kupáját is.