Isten követeivel tárgyalt az Apple

2012-08-25 09:05:00 szorenyi.p

hírkép

A Szentszék és az Apple elektronikai vállalat megállapodást kötött arról, hogy elérhetővé teszik a pápa tanításait digitális formában táblagépen és okostelefonon. Közben kiderült, hogy sikerrel perelték a Samsungot és a koreaiaknak 1 milliárd dollárt kellene fizetniük.



XVI. Benedek pápa az egyik legszélesebb körben olvasott teológus. Számos nyelvre lefordították műveit, amelyek közül több bestseller lett. A Vatikáni Könyvkiadó és az informatikai óriás megállapodásának köszönhetően a pápa művei e-könyv formában is elérhetőek lesznek.

"Stratégiai választásról van szó, előbb-utóbb az elektronikus formátum mindenképpen szükségessé válik" – nyilatkozta Giuseppe Costa atya, a kiadó igazgatója.

A pápa kateketikai beszédeit tartalmazó sorozat művészeti alkotásokkal illusztrálva már két hónapja megvásárolható az i-Tunes online áruházban. Néhány nyomtatásban megjelent műve is elérhető már digitális formában, amelyeket hamarosan továbbiak követnek.

Az elkészült kateketikai beszédek, amelyek nemcsak elektronikus könyvek, hanem csúcstechnológiás multimédia-termékek, felkeltették a nagyközönség figyelmet. A Vatikán és az Apple megállapodásának hírére az Amazon internetes könyváruház is érdeklődését fejezte ki a pápai szövegek iránt.

Közben egy amerikai bíróság 1 milliárd dolláros kártérítást ítált megg az Apple-nek a Samsunggal szemben egy szabadalmi perben. A koreaiak fellebbeznek.