Két magyar arany és egy bronz Londonban

2012-08-05 17:11:00 szorenyi.p

hírkép

Egyenlő pontszámmal, de a jobb kiviteli eredmény miatt Berki Krisztián megnyerte a londoni olimpia lólengését. Ez történt délután, majd késő este a kalapácsvető Pars Krisztián is diadalmaskodni tudott. Magyarországnak 4 aranyérme van már.



Berki ezzel a magyar csapat 3. bajnoki címét szerezte az olimpián. Közte és az angol Smith között a kiviteli pontszámok döntöttek, hiszen összesítésben egyforma eredményt hoztak ki a pontozók. A végső eredmény ugyanis a gyakorlat erősségi és kivitelezési pontszámainak összegéből alakul ki.

Berki a magyar tornasport 15. olimpiai aranyérmét nyerte, s övé az ötödik magyar siker lovon a játékok történetében. Legutóbb Csollány Szilveszter nyert a 2000-es sydneyi olimpián gyűrűn, míg őt megelőzően lovon Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság jelenlegi elnöke tudott győzni, 1988-ban Szöulban.

Pars Krisztián pedig kalapácsvetésben nyert. Végig vezetett. Ő dobott egyedül 80 méter felett, több, mint 1 méterrel győzött. A második legjobb dobásával is nyert volna. Fölényes győzelem volt. Pars a magyar atlétika tizedik olimpiai bajnoki címét szerezte, a szintén kalapácsvető Kiss Balázs 1996-os sikere óta az elsőt.

Délután pedig a birkózó Módos Péter bronzérmet szerzett.