Cseh László magyarázza döbbenetes kudarcát

2012-07-28 16:14:00 szorenyi.p

hírkép

Cseh László és Verrasztó Dávid is kiesett 400 méter vegyesen a londoni olimpia úszóversenyeinek szombati nyitányán. Az előbbi kilencedik lett, azaz éppen lemaradt az esti döntőről, míg utóbbi a 22. helyen végzett.



Nagy csalódás ez nekem" - mondta az Európa-rekordot 4:06.16-tal tartó Cseh László. "Úgy éreztem, hogy jól megyek Phelpsszel együtt, és még maradt is bennem tartalék. Azt hittem ennyi elég lesz, nem gondoltam volna, hogy ilyen lassan úszunk."

A négy éve ezüstérmes Cseh a negyedik futamban állt a rajtkőre, s közvetlenül nagy riválisa, az amerikai Michael Phelps mellett tempózott. Pillangón az olimpiák történetének legeredményesebb sportolója egy testhossznyira elhúzott Csehtől, aki háton ledolgozta hátrányát, s onnantól - önmagukhoz képest - kényelmes tempóban fej fej mellett haladtak a célig, s végül Phelps hét századdal bizonyult gyorsabbnak.

Az utolsó, ötödik futam előtt 4:13.40 perces idejével a negyedik helyen állt Cseh, de Ryan Lochte nyolcasában öten is gyorsabbnak bizonyultak nála, így megbosszulta magát, hogy rosszabb benyúlásával kikapott Phelpstől, s kilencedik helyen zárt.