Kiszippantotta a szél az autó utasát

2012-07-28 09:00:00 j.protic

hírkép

Szokatlan baleset történt a napokban Prága mellett. Egy Felícia gépkocsiban utazó szlovákiai család egyik férfitagját az erős szél szó szerint kiszippantotta a törött szélvédőjű autóból. Az áldozat túlélte a balesetet – olvasható a topky.sk hírportál beszámolójában.

 

 



A szlovákiai család Řičanba tartott Pilzenből (Plzeň). Félúton összetört az autójuk szélvédője. Miután a rendőrök dokumentálták az esetet, folytatták útjukat Prága felé.

A Lochkovi alagútnál észrevették, hogy rosszul van bezárva az egyik ajtó. Az autó egyik enyhén ittas utasa megpróbálta bezárni. Ehhez kikapcsolta a biztonsági övét és megnyitotta az ajtót, hogy rendesen bezárhassa. Ekkor szippantotta őt ki az erős szél az autóból - mesélte el a NOVA televíziónak az autó vezetője. Állítása szerint az előírásoknak megfelelően haladt, nem lépte túl a 90 km/órás sebességet.

Szerencsére az autóból kiesett férfi biztonságos helyre, az autópálya köztes felületére zuhant és nem a Felícia mögött haladó kamion kerekei alá esett. Az esetet közelről látta az egyik teherautó sofőrje, aki azonnal riasztotta a mentőket. A szerencsétlenül járt férfit azonnal kórházba szállították. Nincs életveszélyben.