Megint magyarul dalolnak a Szigeten

2012-08-04 02:39:00 szorenyi.p

hírkép

5 éve rendezték meg az első Magyar Dal Napját. Akkor is a Sziget adott otthont a rendezvénynek. Az 5 éves jubileum okán a Sziget egy „Mínusz Kettedik” nappal bővül: augusztus 5-én a „magyar dal” ünnepel a Szigeten. A Nagyszínpadon egy monstre koncert erejéig visszatérő Magyar Dal Napján - egy 11 órás koncertfolyam keretében - 70 zenekar és előadó lép fel, s mintegy 150 magyar slágert hallhat élőben a közönség.



A Magyar Dal Napja Szigeten történő fellépése azonban nem minden. 2012-ben a Magyar Dal fővárosa Szombathely lesz. A győztes pályázat szerint a vasi megyeszékhelyen a magyar zene méltatása mellett a szöveg fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a szervezők. Szombathely kétnapos programfolyammal készül a rendezvényre. A színes kínálatban helyet kaptak a Szombathelyről induló, de már országosan ismert zenekarok is. A rendezvényt Presser Gábor, a Magyar Dal Napja alapítója nyitja meg, aki mindvégig a városban marad, és este színpadra áll a Csík zenekarral is.

A hagyományoknak megfelelően idén is számos vidéki helyszín ad otthont a muzsikusoknak és a közönségnek: többek között Egerben, Hévízen, Salgótarjánban, Boldogon is lesznek koncertek. Új szereplő viszont a nyugati határ közelében található Zsira. A Rimanóczy-kastélyban működő Fogyatékosok Otthona első ízben rendezi meg a Magyar Dal Napját. A program nyitott, az otthon lakói mellett a szervezők szívesen látnak minden érdeklődőt.

A fővárosban a Bem Rockparton rocktörténeti múltidézésre hívnak a szervezők, a 40 éve megrendezett tabáni május elsejei koncertre emlékeznek. Az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban a legkisebbeket várják, este a RaM Colosseum udvarán Bródy János lép közönség elé. Minden érdeklődő talál majd ízlésének megfelelő programot például a Keleti Blokkban, a Vígszínházban, az Óbudai Társaskörben, a KOBUCI kertben, a Népligetben, az A38 Hajón, az R33 Stúdióban vagy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Végül, de nem utolsó sorban 2012-ben is zötyög a Dallamos Villamos a Körúton.

 

 



Magyar Dal Napja a Szigeten, 2012. augusztus 5.