Egy egész udvar tele lesz verssel Kapolcson

2012-07-26 17:54:00 szorenyi.p

hírkép

A Kaláka és a Szélkiáltó együttes koncertjével nyílik meg a Kaláka Versudvar Kapolcson, a Művészetek Völgyében péntek délután. Az együttes tíz napon át várja a látogatókat zenés irodalmi műsorokkal, mint mondják egy nyelvet beszélnek a szervezőkkel.



Pénteken 19 órakor Keserédes címmel a Szélkiáltó ad koncertet, este kilenctől Valaki jár a fák hegyén címmel a Kaláka együttes Kányádi-estje veszi kezdetét, a vendég Kányádi Sándor lesz.

Szombattól minden nap reggel tíztől Benedek Krisztina népi énekessel Kerekítő mondókás móka kezdődik az udvarban a legkisebbeknek; a felnőttek délután egytől Lackfi János vezetésével a Versműhelyben kreatív írással foglalkozhatnak.

Számos vendég megfordul majd az udvarban, így például a szlovák Kor-Zár együttes, Malek Andrea és Szalóki Ági énekes, Dinnyés József daltulajdonos, Varró Dániel énekes, Berecz András mesemondó, Mesterházi Mónika költő, Rátóti Zoltán színművész és Müller Péter Sziámi költő, zenész.

A sok zenés gyermekprogram mellett felnőtteknek szóló rendezvények is lesznek; vasárnap 21 órakor Kitaszít és befogad a világ címmel Francois Villon-estet ad Mácsai Pál és Huzella Péter.

A programsorozatban visszatekintenek a Kaláka együttes előző éveire is, amikor megjelent a Szabó Lőrinc verseit feldolgozó új lemezük, valamint emlékezetes koncertet adtak Gryllus Vilmos 60. születésnapján: ezek a dalok is hallhatók lesznek a Kaláka Versudvarban.