Ki gyújtja meg az olimpiai lángot?

2012-07-26 13:57:00 j.protic

hírkép

A pénteki ünnepélyes megnyitó közeledtével egyre izgalmasabbá válik a kérdés, vajon ki gyújtja meg a lángot az XXX. nyári olimpián, Londonban. A brit fogadóirodák nyereményszorzói alapján a legendás evezős, Sir Steve Redgrave a legesélyesebb.



A szigetországban rendkívül népszerű, 50 éves sportember 1984 és 2000 között sorozatban öt ötkarikás játékokon nyert aranyérmet Nagy-Britanniának kormányos nélküli kettesben és négyesben. A második az esélyesek listáján a 83 esztendős Sir Roger Bannister, aki sportszempontból arról nevezetes, hogy elsőként futotta le négy percen belül az egymérföldes távot. Akik rájuk fogadnak, minimális nyereményre számíthatnak.

A futballsztár David Beckham négyszeres pénzt érhet a rá tippelőknek, a tízpróbában kétszeres olimpiai bajnok, volt világcsúcstartó Daley Thompson szerepvállalását pedig hétszeres oddsszal adják. Arra is lehet fogadni, hogy a brit királyi család egyik tagja gyújtja meg a lángot, ha így történik, az nyolcszoros nyereményt hoz majd.

A lista végén Eddie Edwards, ismertebb nevén "Eddie, a Sas" áll, rá 500-as nyereményszorzóval lehet tippelni. A brit síugró 1988-ban, a Calgaryban rendezett téli játékokon vált világhírűvé, miután teljesen amatőrként normál- és nagysáncon is elindult, és - szinte az életéért küzdve, az utolsó előttitől is jelentősen elmaradva - utolsó lett.