Így kosárlabdáztak a maják a tengerparton

2012-07-26 08:10:00 szorenyi.p

hírkép

Azt eddig is tudtuk, hogy a Mexikó terültén élt maják kiváló focisták voltak. Most azonban kiderült, hogy a kosárlabdához is értettek. Legalábbis ezt akarja sugallni az a produkció, amelyet naponta láthat egy olasz vízi vidámpark közönsége.



Aqualandia, Lido de Jesolo gyöngyszeme, Európa első számú aquaparkja - itt járt az elmúlt napokban a Világszám. Kérdés persze, hogy minek megy el ide az ember, ha ott a végeláthatatlan tengerpart a kellemes hullámokkal és korlátlan napsütéssel? Ráadásul a jegy is méregdrága, 28 euróba kerül egy főnek. Nos a válasz egyszerű, mert hatalmas élményt nyújt.

Most hagyjuk a csúszdák és más vízi attrakciók kifogyhatatlan tárházát, mert ilyesmik másutt is vannak. Bár az egekből induló, majd a két part között lavinaként csúszó gumitömlőn ülve az ember kicsit elgondolkodik az űrhajóskiképzések értelmén. Hiszen saját pénzen is felkészülhetünk a súlytalanságot imitáló zuhanásra. Azonban most nem erről írunk, hanem arról a show-ról, amelyet a nagyérdemű további szórakoztatására találtak ki.

Kosárlabdázó maják jelennek meg minden nap. Produkciójuk olyasmi, mint a haza Face Team bemutatója. Először maja nők imádkoznak, hogy sikerüljön a labdával történő repkedés (és persze talán, hogy tényleg elkerüljük a világvégét), majd az égből megérkeznek a kosárlabdapalánkok. Tényleg nehéz megmondani, hogy honnan is kerülnek elő. A show fergeteges, a közönség tombol, a gyerekek pedig másnap már iratkoznának be egy kosárcsapatba. Mi azonban inkább belevetettük magunkat a hófehér karibi homokos hullámfürdőbe. Ide valóban a Karib-tengerről hozták a púderfinomságú homokot. Vízi kaland a tengerparton, egy kis kubai hangulattal, mexikói érzéssel fűszerezve, van ahol mindent megtesznek a turisták pénzének előcsalogatására. Szegény Balaton, de azért mi őt is szeretjük!