Katalin hercegnő sok pénzt hoz a kasszába

2012-07-22 10:29:00 j.protic

hírkép

A többszörösével nőtt a bevétele a brit hercegi jótékonysági alapítványnak azóta, hogy Vilmos herceg házasságot kötött Kate Middletonnal



A tavaly az alap 4,8 millió fontot gyűjtött össze, míg 2010-ben, vagyis még azelőtt, hogy Vilmos herceg és Kate Middleton bejelentette eljegyzésüket, mindössze 629 ezer fontot - írta a The Daily Telegraph című brit lap.

A leglátványosabb fellendülés az alapítványnál a tavaly áprilisi hercegi esküvő után volt, amikor is több mint 1 millió fonttal gyarapodott az alap a házasságkötés alkalmából kapott adományokból.

A hercegi pár kanadai és egyesült államokbeli múlt nyári útja is sok pénzt hozott az alapítvány kasszájába. Körülbelül 1 millió fontot hozott a kaliforniai lovaspólóverseny, Garry Barlow két decemberi koncertjéből a Royal Albert Hallban pedig 166 ezer font folyt be az alapba.

A hercegi segélyalapítvány főként veterán katonákat és azok családtagjait, hátrányos helyzetű gyermekeket támogat, például márciusban két ugandai iskola is az alapítványnak köszönhetően nyithatta meg kapuit.