Szekszárdon temetik el Bándy Katát

2012-07-18 07:51:00 szorenyi.p

hírkép

A pécsi lapok tudomása szerint Szekszárdon helyezik végső nyugalomra a másfél hete meggyilkolt Bándy Katát. A 25 éves rendőrségi pszichológusnővel valószínűleg egy 26 éves férfi végzett, akit elfogtak. Az is kiderült, hogy egy 9 éves roma kisfiú találta meg a holttestet.



Július 23-án temetik el Bándy Katát - legalábbis így értesültek a pécsi internetes források. Egyébként várhatóan szerdán helyezik előzetes letartóztatásba azt a férfit, aki feltehetően meggyilkolta a 25 éves lányt. A támadó beismerte tettét.

Közben kiderült, hogy egy 9 éves kisfiú találta meg az áldozat holttestét. A környéken játszott unokatestvéreivel. Mindezt a gyerek édesanyja mesélt el a Blikknek. Ezek után a gyilkossággal vádolt férfi megfenyegette a gyereket, hogy "kiirtja a családját", ha szólni merészel valakinek.

Ennek ellenére a kissrác beszélt a rendőröknek, akik ezek után már forró nyomon haladva fogták el P. Lászlót. A helyszínen ugyanis DNS-mintákat találtak. Az utóbbit azért, mert a lány ellenállt és véresre karmolta támadóját. Az eset valószínűleg úgy történt, hogy P. László leszólította az otthonától pár méterre lévő lányt, aki - miután szexuális ajánlatot kapott - menekülni kezdett egy olyan hely felé, ahol láthatják őket. A megvadult férfi egy játszótérnél érte utol és leteperte. A nő ellenállásán feldühödött férfi végül megfojtotta Bándy Katát, és kirabolta, majd megpróbálta eladni a lány telefonját. Egy másik verzió szerint azonban volt társa is, és Bándy Katát egy autóba tuszkolták be, majd ott végeztek vele.