5 védekezési módszer szexuális támadáskor

2012-07-15 19:41:00 szorenyi.p

hírkép

Tarjányi Péter évekig a rendőrségen dolgozott és jártas az önvédelmi sportokban. Most 5 tanácsot adott a nőknek, amivel megvédhetik magukat szexuális támadáskor. Nincs szó csodamódszerekről, de elmagyarázza, hogy ilyen helyzetben mit érdemes tenni és főleg, hogy miért.



Tarjányi Péter szerint még több rendőrrel az ilyen támadásokat megakadályozni nem lehet. Az aberrált támadók fejébe nem lát bele a hatóság és mindenki mellé sem állhat egy rendőr. Az ilyen támadások bárhol előfordulhatnak, parkolóházban, utcán, kisbusz mellett elhaladva és sajnos sokszor közvetlenül a lakásunk, házunk környékén vagy az ajtó előtt.

A támadás általában gyors és arra irányul, hogy a megtámadott ellenállását megtörje, a támadó rá akarja kényszeríteni az akaratát a másik félre fizikai erőszakkal, fenyegetéssel - olvasható a ninjutsubudapest.com-on.

Tarjányi Péter tanácsai támadás esetén

1 . A legfontosabb a menekülés, kiabálás, egyáltalán a támadás megtörténtére való felhívása a többi embernek.

2. Az együttműködés rablási eseteknél ajánlott, szexuális indíttatású bűnözőknél ez csak olaj a tűzre!

3. A lakásunk előtti támadás esetén SOHA, ismétlem SOHA ne működjünk együtt abban, hogy a lakásba velünk bemehessen a bűnöző. Ő pontosan tudja, hogy egyedül vagyunk és bent már sokkal több ideje van “mindenre”…

4. Nyílt térben igyekeznek lehetőleg rövid időt tölteni, ezért egy egyszerű kiáltás négyzetesen növeli a túlélési esélyeket.

5. Ha ismerős a szexuális támadó, nem lesz érdeke életben hagyni a másik felet, hiszen azonnal tudja, a támadás után le fog bukni, ezért a legvégsőkig küzdeni kell. Túl lehet élni, sérülésekkel, de megúszható. A lényeg, hogy soha nem szabad feladni és elfogadni azt, amit a támadó akar.

+1 tanács: Sok lány buli után lesz támadás áldozata. Senki ne menjen egyedül haza,  inkább közös taxi, és hazaérés után azonnal körbetelefonálni, hogy mindenki rendben megérkezett. Ha valaki nem veszi fel a telefont, akkor akár 20 perc után  hívni kell a rendőrséget. A szülők inkább menjenek a lányok elé, nem számít, hogy hajnali 4 óra van.