Rács mögött a legkeresettebb szlovák

2012-07-13 12:08:00 j.protic

hírkép

A közép-amerikai Belize egyik szigetén a helyi rendőrség elfogta Karol Mellót, a legkeresettebb szlovákiai bűnözőt, akit kettős gyilkosság megrendelésével vádolnak. A gyanú szerint szerepe volt egy alvilági főnök megölésében is.

 



Erről a elsőként a čas.sk hírportál számolt be, később a rendőrség is megerősítette a hírt. Állítólag San Pedro szigetén fogták el a körözött férfit még szerdán, s tegnap már Belize fővárosába, Balmopanba szállították, ahol átadták az Interpolnak.

Mellóra néhány hónappal ezelőtt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot. A férfi a portál szerint Venezuelában, Koszovóban, Prágában, Brünnben és a lengyelországi Krakkóban is bújkálhatott. Egyes források szerint Szlovákiában, Privigyén is megfordult, mialatt körözték.

Karol Mellót egy Pozsony mellett történt kettős gyilkosság megrendelésével vádolják. 2004-ben a gyanú szerint az ő utasítására lőttek le egy 30 éves nőt és 10 éves fiát. Eredetileg a fiú apját akarták megölni, aki korábban rendőr volt, a gyerek tévedésből vesztette életét..

Mello 2006 óta szökésben van. Bár tavaly őrizetbe vették, ám egy állítólagos adminisztációs hiba miatt szabadon kellett engedniük a szlovák hatóságoknak. Ezt követően azonnal eltűnt az országból....