Pozsonyi Kulturális Nyár - gazdag program

2012-07-06 09:49:00 j.protic

hírkép

Több mint 350 különböző rendezvénnyel várja a közönséget a Pozsonyi Kulturális Nyár és Várünnepség, amely a szlovák főváros és az ország legnagyobb múltú kulturális rendezvénysorozatának számít Szlovákiában.



Javában zajlik a szlovák fővárosban a kulturális nyár idei, 37. évada. A rendezénysorozat a pozsonyi Hviezdoslav színház előtt a "Hírességek járdáján" az immár harmadik emlékplakett elhelyezésével vette kezdetét és szeptember kilencedikéig tart. Ezúttal a Vivat Benyovszki sorozatból Magyarországon is jól ismert színész, Jozef Adamovic emléktábláját helyezték el a járdán.

Milan Ftáčnik, Pozsony főpolgármestere a megnyitón hangoztatta, hogy az idei rendezvényfolyam minden eddiginél színesebb kínálatot nyújt. A kulturális nyár közel 80 napja alatt több mint 350 különböző rendezvényre kerül sor, 27 ország több mint háromezer művésze lép fel, zenél vagy kiállít. A komolyzenétől a népzenén át a világzenéig minden lehetséges zenei stílus képviselteti magát. A számos utcai rendezvény mellett Shakespeare-napok, vándor filmszínház, gyermek folklórfesztivál, különböző kiállítások is várják az érdeklődőket.

"A kulturális rendezvény lényege és sajátossága, hogy nem az embereket próbáljuk elcsalogatni valamilyen rendezvényekre, hanem úgymond utánuk visszük a kultúrát az utcára" – hangoztatta a főpolgármester.