Magyar politikusok fekete napja

2012-06-29 07:55:00 szorenyi.p

hírkép

Sorra vallanak politikusok ellen a különböző bűncselekmények érintettjei.  A V. László mulatótulajdonos ügyében őrizetbe vett rendőrök egyike fővárosi vezetőkről beszélt. Egy másik bűnügyben Földesi-Szabó László vallott NBH-s vezetőkre és szocialista politikusokra.



Kínos, sőt kellemetlen napja lehet több fővárosi politikusnak. Bűnügyek kulcsszereplői vallottak ellenük. V. László, a közismert mulatótulajdonos esete kapcsán az egyik rendőr fővárosi politikusokat emlegetett. Számukra, mármint a rendőrök számára, közismert tény volt, hogy fiatal politikusok bejáratosak voltak V. László szórakozóhelyeire. Az ok nyilvánvaló, itt biztosan nem kellett váratlan rendőri ellenőrzésekre számítaniuk. Azt még vizsgálják, hogy a vállalkozónak milyen előnye származott ezekből a kapcsolatokból - írja a Blikk.

A Magyar Nemzet az Egymásért Alapítvány ügyével foglalkozik. A lap szerint Földesi-Szabó László, az alapítvány egyik vezetője Veres János pénzügyminiszterrel beszélgetett és erről hangfelvétel is készült. Valamint az alapítvány vezetői pártalapításról tárgyaltak volna Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszterrel.

A lap arról is beszámol, hogy Földesi-Szabó László kapcsolatban állt Szilvásy György akkori titokminiszterrel is, akinek testvérét az alapítványnál foglalkoztatták, továbbá a másik testvére által irányított kórháznak az alapítvány támogatást nyújtott. Ennél az ügynél milliárdos adócsalásról van szó.

Közben 1 rendőrt és 4 civilt vettek őrizetbe kábítórszerrel való visszaélés miatt. Az információk szerint az intézkedések összefüggésben vannak V. László letartóztatásával és az utána tett vallomsokkkal.