Az egyik fapados ismeri az üzletembereket

2012-06-16 08:36:00 szorenyi.p

hírkép

A magyar üzleti utazók számára a pontosság a legfontosabb, ezt követi a jegy ára és a foglalás rugalmassága - derül ki az easyJet reprezentatív felméréséből. A business osztály szinte senkinek sem fontos már.



Magyarországon az elmúlt három évben 200 ezer ember volt üzleti úton, ők átlagosan 8 alkalommal lépték át az országhatárt. A magyarok hivatalos útjaikra elsősorban autóval, valamint repülővel mennek, előbbivel a megkérdezettek 77 százaléka, utóbbival 55 százaléka utazik. A harminc év alattiak háromnegyede már a légiközlekedést veszi igénybe hivatalos útján.

Az easyJet közleménye szerint az üzleti utasok közel kétharmada szívesen választ olcsóbb légitársaságot, mivel a business osztály szinte senkinek sem fontos már. Az első legfontosabb szempontnak az üzleti utazók 47 százaléka a pontosságot jelölte meg. Az utazás dátumának módosíthatóságát 17 százalékuk, míg a repülőjegy árát 21 százalékuk tartja fontosnak. A megkérdezettek 13 százaléka szerint az is lényeges szempont, hogy a gép az adott nagyváros központi repterén szálljon le.

A légitársaság felmérése szerint a magyar üzletemberek által leggyakrabban felkeresett desztinációk között Bécs, London, Párizs, München, Prága, Berlin és Genf szerepelnek.