Magyar csúcsgasztronómia egy helyen

2012-06-09 12:44:00 superadmin

hírkép

Igazán különleges kulináris élményben lesz része annak, aki a hétvégén kilátogat az OTP Klub Gourmet fesztiválra a Millennárison. Magyarország legjobb éttermei mellett az ételekhez legjobban illő borokat is megkóstolhatjuk. A fesztiválon a legjobb vidéki éttermek is bemutatkoznak és kóstolót mutatnak kínálatukból.



A képen látható étel csupán egy a több száz különleges kóstolnivaló falat közül, melyet a hétvégén még bárki megízlelhet a fesztiválon. A sokak szerint csak azért nem Michelin csillagos még a Chateau Visz, mert vidéken található, most azonban mindenki ízelítőt kaphat abból, hogy mit tudnak a berencsepusztai konyhában. Az édesszájúakat csokoládés mentás túróbonbonnal, vaniliás eperrel, bodza-espumával várják. Érdemes felkeresni az encsi Anyukám mondta éttermet is ha kilátogatnak, ők lampredottóval és ropogós malacfüllel csábítják a vendégeket. A veszprémi Chianti étterem füstölt-grillezett kacsamellet kínál rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal. Tokajtól nem messze, Mádon található egy új kezdeményezés, a Gusteau Kulináris Élményműhely, náluk a fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával a sláger. A köveskáli Kái Art Inn vendégház orgonakérmlevest készített, a győri La Mareda malackocsonyát. A Borkonyhát felkeresve a kovászos uborka nyalókát kóstolhatjuk meg, de a fesztiválon barangolva ne csodálkozzunk, ha homár ízű vattacukrot találunk, vagy valaki libamáj fagyit kínál.

Az OTP Klub Gourmet fesztivál elérte a célját. Olyan élményeket, ízeket, benyomásokat ad a kilátogatóknak, amivel gazdagítani, színesíteni tudják a mindennapi falatozásaik során az étkezési szokásaikat. A Miele gasztroszínpadon egész nap folyamatosan zajlanak a bemutatók, kóstolók, a vasárnapi záróprogram pedig Segal Viktor és Bíró Lajos Pacal Párbaja lesz. Itt aztán megtudhatjuk, hogy milyen a XXI. századi újragondolt pacal.

Az OTP Klub - Jazzy Rádió színpadon tegnap este igazi életvidám, egzotikus táncőrület volt a !DelaDap együttes jóvoltából. Ma este lesz még a Kerekes band, holnap pedig többek között a Hot Jazz Band és Harcsa Veronika fogja szórakoztatni a vendégeket.