Bulgáriából érkezett a BA új igazgató

2012-06-06 15:33:00 szorenyi.p

hírkép

Sajtóreggelin mutatkozott be a British Airways új magyarországi kereskedelmi igazgatója. Emil Delibashev üzletileg sajátos környezetben vette át posztját, hiszen a Malév megszünése után légüres tér alakult ki Ferihegyen.



Emil Delibashev 1999-ben csatlakozott a British Airways-hez, és azóta számos értékesítési pozíciót töltött be a vállalatnál. Jelenleg a teljes Balkán-régió kereskedelmi igazgatója. Fontos feladata lesz továbbá a régióban az útvonalak jövedelmezőségének növelése és a légitársaság hálózat-tervezés csoportjával együttműködve lehetséges új útvonalak indítása is.

Emil Delibashev, Magyarországért és a Balkán-országokért felelős kereskedelmi igazgató arról beszélt, hogy örül a megbizatásának. Termnészetesen szólt a Malév-csődjéről is. Úgy fogalmazott: a közelmúltban a magyar légiközlekedési piacon történt változásokat figyelembe véve mindent meg fogok tenni, hogy a helyi értékesítési csapathoz csatlakozva a British Airways piaci pozícióit tovább erősítsem. Célunk, hogy a magyar utazóközönség a legelismertebb légitársaságként gondoljon ránk, mely összeköti a világ kulcsfontosságú városait, és mindemellett kimagasló minőségű kiszolgálást nyújt utasainak az utazás minden pillanatában.

A British Airways a világ egyik meghatározó légitársasága, a oneworld légiszövetség tagja, mely 75 ország 150 városát köti össze. A budapesti Liszt Ferenc Repülőtérről naponta három BA járat közlekedik Londonba, ahonnan további 300 úti cél érhető el.

 



Emil Delibashev várnai Közgazdasági Egyetemen szerzett diplomát, valamint vendéglátás szakon a Colorado-i Egyetemen.