Jeges szépség

2014-07-09 07:00:00 tiszai

hírkép

Helena Maria Gunnulfsen a messzi északról érkezett kis hazánkba. Nem a kalandvágy, vagy a szíve hozta ide, hanem tudásszomja: Helena állatorvosnak készül.



A 23 éves norvég lány kitűnően beszél angolul, csak épp magyarul nem. Az állatorvosi egyetemen ez még nem probléma, hiszen angolul tanul, és a diákok nagy többsége külföldről érkezik a Szent István Egyetemre. De a mindennapokban bizony nagy kihívást jelent Helenának, hogy megküzdjön a nyelvtudás hiányával. De okos lány ő, nem kell félteni, hiszen immáron három éve birkózik meg ezzel a porblémával- hol könnyebben, hol nehezebben.

A városban könnyen kiigazodik, mi több: imádja. Norvég barátainak büszkén mutogatja a város szépségét, nevezetességeit, mikor látogatóba jönnek.

A patináns, híresen nehéz állatorvosi képzés mellett Helenának nem sok szabadideje marad. De ami marad, azt aktívan kihasználja: hetente többször edz konditeremben és szorgalmasan futja a köröket a Margitszigeten.

Az idejét tehát nagyrészt az egyetem tölti ki. Helena rendkívül elhivatott. Már kiskora óta állatorvos szeretett volna lenni, így számára ez egy megvalósult álom. Az állatok szeretete, segítése minden vágya. Szeretné felhívni a nagyközönség figyelmét, hogy ne állatokon teszteljük a gyógyszereket, kozmetikumokat és egyéb újításokat. Nyaranként pedig hazájában, mint önkéntes, segít a bajbajutott cicákon.

Helena idén nyáron azonban mást tervez: barátaival egy egy hónapos körútra indulnak, Dél-Amerikába. Lelkes tervezgetés mellet most még a vizsgák súlya nehezedik Helena vállára, de hamarosan még melegebb éghajlat felé veheti az irányt az északi szépség.