Két nap a gyerekekért

2012-05-24 15:57:00 V.J.

hírkép

Idén két napig tart a gyermeknap a Városligetben. Június utolsó hétvégéjén összesen 35 helyszínen neves, népszerű művészek és közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal.



A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen már 1990 óta évente megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A programra idén május 26-27-én kerül sor. A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tarja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon tudjanak részt venni. Sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalom. A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

 

A hétvégén egymást érik majd a szórakoztató rendezvények. Nem lesz könnyű választani a 35 helyszínen minden korosztályt megszólító programok közül. Ott lesz természetesen az OTP Bank fogászati busza is. A legnagyobb lakossági pénzintézet 18 éve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat főtámogatója. Az OTP Kalandparkban rengeteg játékkal, kézműves foglalkozással és sok-sok nyereménnyel várja idén is a gyerekeket. Az OTP Gyermeknapi Focikupa döntőjét követően Kovács Péter „Petike” freestyle futball-világbajnok kísérli meg felállítani a sarokdekázás legújabb rekordját. Lesz nemzetek utcája, a Mercedes-Benz Hungária Kft. pedig jótékonysági aukción keresztül ajánlotta fel az első, Magyarországon gyártott Mercedes-Benz B-osztály személyautót a Gyermekmentő Szolgálat részére.