Gyökerek a Sziget Nagyszínpadán

2012-05-24 11:31:00 szorenyi.p

hírkép

A Nagyszínpadon landol majd legújabb albumával a Maxďmo Park s szintén erre a helyszínre bérelt helyet a többszörös Grammy-díjas The Roots.



Régóta várt és előreláthatólag idén júniusban megjelenő legújabb stúdióalbumával, a The National Health-szel érkezik az Egyesült Királyságból a Szigetre a Maxϊmo Park. A kétezres évek elején feltűnt, majd az évtized közepén befutott csapat a brit zenekarok elitjéhez tartozik. Igazán rutinos, a színpadon mindig elsőrangú teljesítményt nyújtó, fáradhatatlan bandáról van szó, több millió eladott lemezzel a hátuk mögött.

Már biztos, hogy a Sziget vendége lesz a több mint húsz éve aktív, többszörös Grammy-díjas amerikai zenész kollektíva a keleti partról, azaz a The Roots, akik bravúrosan ötvözik egymással az előzenét és a hiphopot. 2012-ig bezárólag tíz izgalmas stúdióalbumuk jelent meg, és számos kiemelkedő szakmai díjjal ismerték el munkásságukat, közönségük mégis világszínvonalú élő produkciójukat imádja a legszenvedélyesebben, melyek a hiphop, a rock, a pop, a jazz, a soul és a multieklektikus jam sessionökért rajongók igényeit egyaránt kiszolgálják.

Elvetemült, látványos és hajmeresztő performanszairól híres berlini punk kollektíva a Bonaparte szintén szigetel idén. Több színészt, táncost és zenészt a színpadon felvonultató, hallatlanul bizarr és meghökkentő karneváli show-jukkal évek kedvelt fellépői a Európa nagyfesztiváljainak. Eddig két nagylemezük és ugyanennyi remix-albumuk jelent meg, nemrégiben pedig egy nagyszabású live anyaggal, a 0110111 - Quantum Physics & A Horseshoe-val jelentkeztek.