A legnagyobb forgalmú budapesti szálloda
2012-05-22 15:41:00 szorenyi.p
Ezüstérmes mesterszakács, új terasz, 70 százalékos kihasználtság - ezek jellemzik a budapesti Benczúr Hotelt. A szálloda mára elérte a válság előtti forgalmát és tovább szeretne fejlődni.
Az egykori Pedagógus Vendégotthont belföldi tanárok, tanítók számára építette a Pedagógusok Szakszervezete. Néhány évvel ezután, 1969-ben, az utcával párhuzamos, 7 emeletes szárny épült meg az akkori telek hátsó részén. Ez az épület volt a SZOT Szálló. 1994-ben magánosították, immáron Hotel Benczúr néven.
A szálloda foglaltsága jóval meghaladja a budapesti átlagot, ez év áprilisában pedig már meghaladta a 70 %-ot, s erre utoljára a válság előtti utolsó évben, 2007-ben volt példa.
A Hotel Benczúr jelen pillanatban Budapest legnagyobb szobaszámú és forgalmú három csillagos szállodája. Bevételeinek 55-60 %-át a szállodai szobák értékeítése, 40-45 %-át pedig a vendéglátó tevékenysége adja.
Különösen büszkék konyhájukra. Az étlapot – Tégel Imre világbajnoki ezüstérmes mesterszakács kreációit – úgy állítják össze, hogy az megfeleljen egyrészt az évszak, másrészt a mai könnyedebb, „trendi„ konyha és tálalás elvárásinak is. Emellett – mivel a szálloda vendégeinek 85 %- a külföldi - bemutatja a hazai konyha klasszikus fogásait is.
Így május elejétől, a nem éppen könnyűnek mondható óriási rántott borjúláb ugyanúgy megtalálható étlapun, mint Imre mester harcsa paprikása karon szaggatott galuskával, természetesen a sok könnyű saláta, olaszos tészta és számtalan halétel mellett.