Utazás, problémák helyett profikkal

2012-05-17 13:28:00 V.J.

hírkép

Sokan csak közvetlenül az utazás előtt kezdenek gondolkodni az úticélról. Mivel pedig az egyik legfontosabb szempont manapság az olcsóság legtöbben saját maguk próbálják megszervezni a nyaralást. Az áhított álomból pedig rémálom lesz az amatőr szervezés és a feketén utaztatók jóvoltából.



Sokan még a szakkifejezésekkel sincsenek tisztába, amikor az internetes ajánlatokat böngészve nekiállnak egy-egy külföldi út megszervezésének. „Fapados, low-cost, all-inclusive” jól hangzik és a képeken is sokat segít a digitális kozmetikázás Amikor aztán kiderül, hogy ami a weben 5000 forint volt, az a valóságban 50 ezerbe kerül és a tengerre néző szoba ablaka a szemétledobóra nyílik, sok esetben már késő. A legtöbbször még jogorvoslati lehetőség sincs. Sőt gyakran az utazás ellenértékét bezsebelő „szervező” mobiltelefonja sem kapcsolható.

Az utazási irodák igénybevétele nem biztos, hogy drágítja az utazást, viszont elkerülhetővé teszi azokat a problémákat, melyek számtalan magyar utas nyaralását tette tönkre. A szakszerű tanácsadás, a jogbiztonság vagy a charterjáratok kényelme olyan elemek, melyeket csak egy regisztrált utazási iroda tud nyújtani. Hogy ezek mennyire fontos dolgok a gondtalan nyaraláshoz, erről szól a Magyar Utazásszervezők Szövetsége és a chartejáratokat üzemeltető Travel Service most induló közös kampánya.

A ma induló és egészen június végéig tartó „Felszállás!” elnevezésű kampány célja a tájékoztatás és a szemléletformálás. A kampány során 22 utazási iroda és a 30 gépet üzemeltető chartercég közösen lép fel a biztonságos utazás, a nyaralásukat szervező egyéni és családos utazók valamint a céges utakat szervező vállalkozások érdekében.

A szervezők kiemelten használják a közösségi média lehetőségeit. Már elérhető a www.felszallas.hu weboldal, melyhez szorosan kapcsolódik a www.facebook.com/felszallas lap is, ahol az olvasók interaktív kapcsolat segítségével választ kaphatnak utazással kapcsolatos kérdéseikre és arra is, hogy miért érdemes profi utazási irodához fordulni a nyári szabadság megszervezése előtt.