Benke Vali és a súlyok

2012-05-12 15:06:00 szorenyi.p

hírkép

Benke Vali úgy érzete, hogy váltania kell. A modellkedés szinte mindent megadott, amire vágyott. Visszavonult, és egy új dologba kezdett, a fitnesz-modellkedésbe. Ez kőkemény sport, nem csak pózolás. Első versenyén a második helyen végzett!



Vali szeptemberben ment el Bánkuti Gabriellához, jelenlegi edzőjéhez, hogy egy új sporttal ismerkedjen meg. Ez a fitnesz, amely közel sem olyan könnyű, mint amilyennek a neve alapján gondolná az ember. A modellkedéstől visszavonult Vali lassan egy éve kemény gyakorlatoknak veti alá magát. Súlyokat mozgat meg azért, hogy eddigi tökéletes alakja ezentúl izmos is legyen.

Eleinte a hátedzések tetszettek a legjobban - mesélte el Vali az indulást. Most azonban már a lábedzéseket preferálom, mert most arra szeretnék elsősorban izmot felszedni, természetesen a többi testrészt sem hanyagolva. Sokszor 14 kilós súlyokkal a kezemben kitöréseket végzek. Azaz gyaloglás közben lépek egy nagyot és leengedem a súlypontomat egészen vízszintes helyzetig. Igen fárasztó - ismeri el a volt modell- azonban szeretem, mert nem csupán a lábam, hanem a fenekem is erősödik - mondja. Vali azt is elárulta, hogy már felszedett 3-4 kilót, ami leginkább izomnövekedés.

Amúgy naponta 2 órát edz. Azt mondja, hogy örül a most megszerzett második helynek, de főleg maga miatt csinálja a fárasztó edzéseket. Mindazonáltal az első amatőr versenye után komolyabb babérokra tör, hiszen immár a sportban is megismerte a siker ízét.