2012-05-09 09:51:00 szorenyi.p
Már több mint 200 éves éves a bécsi virsli, ami tulajdonképpen frankfurti, de mégsem az. A lényeg, hogy kiprobálható, hiszen indul az osztrák főváros gourmet-nyara. Most érdemes megkóstolni a speciális osztrák finomságokat. Már a mostani hétvégén is.
Ausztria regionális termelői mutatják be hagyományaikat és kóstoltatják kézműves termékeiket Bécsben a hétvégén. A több mint 150 kiállító mellett az idén első alkalommal felépített bemutatókonyhában sztárséfekkel is találkozhat a közönség, hogy a minőségi alapanyagok mellett megfelelő inspirációval és főzési tippekkel térhessen haza.
Ha túl későn szóltunk, akkor érdemes készülődni a nyárra. Június 30-tól ugyanis a Rathausplatzon folyamatosan várják az ínyenceket, ahol a 20 méter széles óriásvásznon minden este sötétedéskor koncertfilm-vetítések kezdődnek. A város top éttermei foglalják el a karácsonyi vásár helyét, hogy a pattogatott kukoricánál sokkal izgalmasabb ínyenc fogásokat kínáljanak a filmfesztivál vendégeinek. A tematika megunhatatlan; évről-évre olyan nemzetek konyháit fedezhetik fel a látogatók, mint a japán, mexikói, spanyol, svájci – mindehhez pedig a kiállító borászatok ajánlanak frissítő bécsi borokat.
Azok számára, akik a kóstolást rendhagyó városnézéssel szeretnék összekötni, Bécs 700 hektáron elterülő borvidéke ideális úticél. Kiindulópontként érdemes megjegyezni a Weingut Christ nevet (Jedlersdorf), ahol a kirándulók a hagyományos borterasz és annak modern, kőből, fából és üvegből újrafogalmazott kóstolótere között választhatnak. Nussberg, Neustift, Jedlersdorf és Bécs további borvárosai a 19. és a 21. kerületben találhatóak