2012-05-04 12:59:00 szorenyi.p
Ha borvacsora, akkor a Symbolban mindig különleges pincészetek borai kerülnek az asztalra. Ráadásul a hegy leve mellé mindig gondosan válogatott menüsor dukál. Így volt ez legutóbb is, amikor a Juhász testvérek vendégeskedtek az óbudai étteremben.
A Juhász testvérek pincészete klasszikus családi vállalkozás az egri történelmi borvidéken. Nagyszüleiktől örökölt szőlőültetvényeken kezdték a gazdálkodást és az elsők között voltak, akik saját pincészetet alapítottak az 1990-es években.
Hitvallásuk szerint alacsony termésátlagú szőlőből készülő borokat készítenek ínyencek számára. Ezeket tálalják fel pincészetük borozójában és a borvacsorákon is. Természetesen nem feledkeznek meg a gazdálkodást segítő lédig borok forgalmazásáról sem.
A család vállalkozás termékpalettáján megtalálható szinte az összes Magyarországon honos vörösbor fajta: Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Oprtó, Zweigelt, Blauburger és Merlot, melyek kitűnő alapot képeznek az Egri Bikavér készítéséhez. A fehérborokat a Leányka, Muskotály, Olaszrizling és a Rizlingszilváni fajtákból állítják elő.
A Juhász testvérek tradicionális pincészete a szép, és komoly borok létrehozását tűzte ki célul, melyeket az odafigyelés és különleges gondosság jellemez a telepítéstől a tölgyfahordós érlelésen át a palackba kerülésig.
A Symbolban 6 kiváló bort kóstolhattak meg az ínyencek. Muscat Ottonellel nyitottak, amelyhez Juhász kencefice érkezett, majd az Olaszrizling ropogós zöldségekkel és sonkával került az asztalra. A füstölt harcsához Chardonnay dukált, a kacsamellhez pedig Merlot. A Paptag Cuvée érlelt szűzérméje igazi ínyencségnek bizonyult. Desszertként kapott étcsokoládé krémeshez egyértelműnek mutatkozott a Juhász testvérek különlegessége, a Gesztenyés.