Konferencia az országimázsért

2012-05-03 11:31:00 mennyei

hírkép

Sokaknak fogalmuk sincs, miként látnak minket a külföldiek. Van, aki szerint temetik a keleti blokk eme kietlen földjét, mások meg magyar világmárkákról beszélnek.



A Corvinuson rendezték meg az I. Országimázs konferenciát, valljuk be, nem rossz ötlet. A rendezvény első harmadában a kormányzati oldal mondta el, hogy is állunk, a második harmad a turisztikai országimázsról szólt. A beszélgetésen Káel Csaba, a MüPa vezérigazgatója, Kincses Márk, a Magyar Turizmus Zrt. marketingstratégiai titkára, Zoób Katalin, Száraz István, Lobenwein Norbert Sziget- igazgató mondta el gondolatait.

Megtudtuk, hogy jó Montenegrónak, hogy Zoób Kati ékszerei már nincsenek sajna a Harrodsban, mert könnyebb betörni egy piacra, mint megtartani.   Figyeljük Szlovéniát, mert ügyesek nagyon, és mi nem lopunk ötleteket, csak tanulunk. Fontos a net, mert van olyan ismert nemzetközi honlap, ahol Bécsnek 85 kulturális ajánlata van fenn, Budapestnek meg csak hat.

Nálunk az is sajátosság, hogy az újságírók nem kérdeznek, az nem derült ki, hogy félénkek, vagy spontán ostobák. Vannak azért jó hírek is bőven, mert élénkítjük a konferenciaturizmust, és terjed a gyógyító Magyarország híre. Volt, aki ezt úgy értette, hogy hódító Magyarország. Nem baj, az is jól hangzik.

A konferencia második része a gasztronómiáé, magyar konyhástól, borkóstolóstol.