Nagy Laci spanyol lett

2012-04-28 10:39:00 szorenyi.p

hírkép

Nagy László spanyol színekben léphet pályára a londoni olimpián. A magyar kézilabdázó ugyanis megkapta a spanyol állampolgárságot. A szabályok szerint játszhat spanyol színekben Londonban, hiszen 3 éve nem szerepelt a magyar válogatottban.



A Barcelona átlövője - és az orosz evezős, Anna Juscsenko - pénteken kapta meg az állampolgárságot, így mindketten erősíthetik a spanyol csapatot a nyári ötkarikás játékokon.

Nagy Laci, aki posztján a világ egyik legjobbja, megoldást jelenthet a legutóbbi olimpián bronzérmes spanyol kézilabda-válogatott egyik problémájára.

Nagy László 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára utoljára magyar színekben, majd hivatalosan 2011. február 10-én jelentette be, hogy nem kíván a magyar válogatottban szerepelni, amíg az általa felvetett gondok meg nem oldódnak. Az olimpiai részvételének spanyolként így nincs akadálya, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség szabályai szerint három évet kell kihagynia egy játékosnak, hogy más ország színeiben szerepelhessen.