Így lehet otthonról dolgozni egy multinál

2012-04-26 20:31:00 szorenyi.p

hírkép

Környezetvédelmi okai is vannak annak a kezdeményezésnek, amely megpróbálja elterjeszteni az otthon munkát. A munkavállalónak így ugyanis nem kell autóját használnia és ezzel energiát takarít meg, ráadásul közvetlenül sem szennyezi a levegőt.



Magyarországon április 21-én rendezték meg első alkalommal a Dolgozz Otthonról Napot. A sikeres akcióhoz több mint 100 cég csatlakozott, akik közel 3000 munkavállalójuk számára tették lehetővé, hogy a szombati munkanapon otthonukból dolgozzanak. A szervezők célja, hogy a jövőben rendszeresen legyen Dolgozz Otthonról Nap Magyarországon.

A Telenor és a Microsoft által szervezett különleges munkanap rávilagított arra, hogy  szélesebb körben is ki kell dolgozni a megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket és a kapcsolattartás módját, de az ilyen munkavégzés erősíti a vállalaton belüli bizalmat is.

A skandináv munkakultúrának szerves része a rugalmas munkavégzés, és ezt a munkáltató és munkavállaló számára egyaránt kedvező munkakultúrát szeretnénk megismertetni Magyarországon a Dolgozz Otthonról Nappal. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen szép számban követték példánkat mind a cégek, mind magánszemélyek: ez igazolja azt, hogy hazánkban is van igény a rugalmas munkavégzés e formájára - mondta Szabadfalvi Anikó, a Telenor HR igazgatója.

Az otthonról dolgozók nem csak az utazás idejét spórolták meg, hanem környezetüket is kímélték. A Dolgozz Otthonról Nap weboldalán található, a WWF Magyarország szakemberei által jóváhagyott kalkulátor segítségével az érdeklődők ki is számolhatták, mennyi széndioxid-kibocsátást spóroltak meg április 21-én.