Felháborodott fideszesek a Balatonnál

2012-04-25 10:52:00 szorenyi.p

hírkép

Deutsch Tamás és a siófoki fideszes polgármester is kiakadt azon a bírósági döntésen, amely szerint a Coke Club este 9 óra után nem szolgáltathatna zenét. A város első embere szerint ezzel tönkre tehetik Siófok idegenforgalmát.



A Fonyódi Városi Bíróság ítélete szerint a siófoki Coke Clubnak este 9 órakor be kellene fejeznie minden zeneszolgáltatást. Ezért a clubot inkább bezárja a Coca-Cola Magyarország. A szórakozóhelyet amúgy egy magánember perelte be.

A hír halatán Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő azt írta a Twitteren: "Egy döntéssel kéne bezáratni minden szórakozóhelyet. Minek faszolnak különböző önkormányzati és bírósági határozatokkal? "Pár perc múlva pedig arról csiripelt: "Vérlázító, ami a szórakozóhelyek bezáratását illetően történik. Egy magyar önkormányzat vagy bíróság a komplett Quartier-Latint bezáratná!"

Andok Ágnes, a Coca-Cola Magyarország Szolgáltató Kft. kommunikációs vezetője közölte, döntésük, hogy bezárnak, végleges. Más helyszínre sem szeretnék költöztetni a 15 éves klubot, ahol tavaly már 150 ezren fordultak meg.

A cég döntésére a siófoki önkormányzat kedden közleményben reagált, amiben Balázs Árpád polgármester kifejtette: az önkormányzata megérti, hogy a bírósági ítélet betartásával nem tudja a társaság a korábban megszokott minőségben és közönsége elvárásainak megfelelően megtartani a rendezvényeit.

Az ítélet esetleges precedens jellege elképzelhetetlen következményekkel járhat. Nem ismerek olyan nyaraló, szórakozó helyet, ahol 9 óráig lehet zenét szolgáltatni és 11 órától elsötétül a város, a vendéglátóegységek bezárnak. Ilyen szabályozás a vállalkozók tömegeit tenné tönkre, megfosztva az üdülőket a szórakozás lehetőségétől. Biztos vagyok benne, hogy nem ez a helyes egyensúly a pihenéshez és a szórakozáshoz való jog között és a helyi rendeletek sem ezt célozzák meg, Siófok nem így várja a vendégeit -  írja közleményében Balázs Árpád.