Damu nem bujkálhatott tovább

2012-04-19 13:43:00 szorenyi.p

hírkép

A kórházból vitték el a rendőrök Damu Rolandot. A színészt négy és fél évre ítélték azért, mert megerőszakolta barátnőjét. Az ítélet kihirdetése óta Damu szívpanaszokra hivatkozva kórházban volt és nem vonult be a börtönbe.



A Fővárosi Törvényszék megállapítása szerint ugyanis a kórházi kezelés indoka valótlan, az kizárólag azt célozta, hogy az ítéletet ne lehessen végrehajtani. A végzés nem jogerős, de előzetesen végrehajtható.

A sorozatszínész védője, Ruttner György 2012. április 4-én beadványt juttatott el a bírósághoz, mely szerint D. Roland állandó kórházi orvosi kezelés alatt áll, ezért nem tud eleget tenni a fenti kötelezettségének.

A bíróság a beadvány ellenőrzésére igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki az ügyben. Ők megállapították, hogy az elítélt nem szenved az életét közvetlenül veszélyeztető betegségben, és kórházi felvétele is alapos ok hiányában, valamint orvosi szempontból szükségtelenül történt.

 

A Blikk azt írta: pszichiátriáról, bilincsben szállították a Nagy Ignác utcai börtönbe a színészt. Damu Roland önként nem jelentkezett a rendőrségen, ezért volt szükség a kényszerre.

Damu Roland sorozatszínészt március 20-án jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte erőszakos közösülés és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság jogerős döntésével megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberben hozott elsőfokú ítéletét. Első fokon hat év börtönre ítélték és hat évre eltiltották a közügyektől a sorozatszínészt, akit akkor súlyos testi sértésben, erőszakos közösülésben és személyi szabadság korlátozásában találtak bűnösnek. A törvényszék jogerős ítéletében a személyi szabadság kétrendbeli megsértésében, testi sértés bűntettének kísérletében és erőszakos közösülés bűntettében találta bűnösnek Damu Rolandot.

Damu Roland ügyvédje az ítélet kihirdetése után elmondta, hogy az ítélet kézhezvétele után eljárásjogi és "anyagi jogi hiányosságok" miatt a Kúriához fordulnak, és benyújtják a rendkívüli perújítási és felülvizsgálati kérelmüket.