Jönnének a németek Sármellékre

2012-04-08 06:58:00 szorenyi.p

hírkép

A korábbi éveknél hosszabb szezonban, nagyobb kapacitású gépekkel, gyakoribb charterjáratokat indít a Lufthansa a jövő hét végétől a sármelléki repülőtérre. Április 14-től érkeznek és az októberi szezonzárás helyett november 10-ig járnak hetente négy német nagyvárosból a Lufthansa charterjáratai.



Frankfurtból és Düsseldorfból ezúttal is minden szombaton érkezik gép, de a tavaly csak kéthetenként felszállt hamburgi és berlini járat idén már szintén heti rendszerességgel repül. Növekszik a gépek befogadóképessége is, ebben a szezonban 86 utas szállítására képes CRJ-900-as gépeket üzemeltet a német légitársaság a négy nagyváros, illetve Sármellék között.

A hévízi központú Mutsch Ungarn Reisen közölte: a kínálat szélesítésének eredményei már tapasztalhatók, az előző év hasonló időszakával összehasonlítva csaknem 30 százalékkal több foglalást regisztráltak a repülőgépes utakra.

Hévíz önkormányzata március 22-én jelentette be, hogy átveszi a sármelléki repülőtér üzemeltetését a 100 százalékban az önkormányzat által újonnan alapított Hévíz-Balaton Airport Kft. A cég felügyelőbizottságában helyet kapott a területet birtokló önkormányzatok, Zalavár és Sármellék polgármestere is.

A repülőteret korábban bérlőként üzemeltető cégek felszámolója, a Vectigalis Zrt. március 29-én hirdette meg egy csomagban a sármelléki repülőtér vagyonelemeit. A Cape Clear Aviation Kft. birtokában lévő utasterminál, rendőrségi épület és üzemanyagtöltő, valamint repülőtéri eszközök, továbbá az FB Airport Kft. kezében lévő cargoépület kizárólag együtt pályázható meg 40 napon belül, összesen 2 milliárd forintért.