Zseblámpások különös akciója

2012-03-22 11:47:00 szorenyi.p

hírkép

Fénnyel festették meg a Dunát szerda ájszaka. Fiatal művészek, mintegy 50-en, lámpákkal világították meg a folyót a Szabadság-híd környékén. A Víz Világnapjára készültek a rendezvénnyel.



Szerda éjjel  11 óra körül a budapesti Szabadság híd budai hídfőjénél mintegy félszáz lelkes fiatal vette birtokba a Dunát. Meghatározott koreográfia szerint jöttek-mentek a lépcsőkön a kezükben zseblámpával.

A Facebook-on meghirdetett fényfestés résztvevői betűket írtak a levegőbe, amelyekből a Hív a Duna! jelmondat alakult ki. A Víz Világnapja előestéjén rendezett fényfestés volt a nyitánya a Danube Flow - Hív a Duna! nevű programsorozatnak. A projekt szeptember 30-ig kulturális, sport, ismeretterjesztő és családi szabadidős programokat kínál majd.

A Danube Flow - Hív a Duna! projekt ötletgazdái januárban nyílt pályázatot hirdettek, amelyre 63 kreatív ötlet érkezett civilektől, diákcsoportoktól, művészektől. A szakmai zsűri 11 pályaművet ítélt megvalósíthatónak, köztük ötletes utcabútorokat, több állomásos kvízjátékot, vízparti fotó- és képzőművészeti kiállításokat és vízi bábjátékot.