Makón egyre több a romániai vendég

2012-03-07 10:11:00 V.J.

hírkép

A makói Hagymatikumba a vendégek több mint fele Romániából érkezik. Éppen ezért tartotta fontosnak a fürdő vezetése, hogy minél több információ jusson el a szomszédból érkező turistákhoz. Február végén újságírók ismerkedtek az új fürdővel.



A Hagymatikum terveit a nemrég elhunyt Kossuth-díjas építész, Makovecz Imre készítette: kupolával borított, organikus épületegyüttest álmodott meg a makóiak számára. Az új Hagymatikumban a korábbi gyógyfürdő kiegészült további beltéri és kültéri medencékkel. Komplex gyógyászati-, családi- és wellness szolgáltatások is várják a vendégeket elsősorban Makó környékéről és a régióból.

Az ide látogató betegeket a makói gyógyvíz és az erdélyi érchegységek ásványaiban bővelkedő marosi iszap páratlan kombinációja főként mozgásszervi és gyulladásos betegségek leküzdésében segíti. A széleskörű wellness szolgáltatások közt többféle masszázs és szauna közül lehet választani. Igazi különlegességet jelent a makói szauna, amely a cédrus burkolat mögötti, makói hagymával díszített üvegablakon át kapja a megvilágítást, és alacsony páratartalom mellett egyesíti a finn szauna és a különleges felöntések hatásait.

A makói Hagymatikumban minden ki van írva románul. A fürdő nem csupán a hazai, de a határon túlról, elsősorban a Romániából érkező vendégekre is számít. A nyitás óta eltelt idő első tapasztalatai szerint hétvégenként a vendégek több mint fele, olykor akár 70 százaléka érkezik innen.

A romániai vendégek komfortérzetét azzal is igyekszik fokozni a fürdő, hogy 15 dolgozóját nyelvtanfolyamra íratta be. Jelenleg majdnem százan dolgoznak itt, ám közülük néhányan eleve beszélnek románul. Mint Rácz Mónika általános igazgató elmondta: a cél nem a tökéletes nyelvtudás, hanem az, hogy a legalapvetőbb dolgokat mindenki megértse, és tudjon segíteni, útbaigazítással szolgálni.

A romániai újságírók nemcsak körbenéztek a csodálatos komplexumban, de a látogatásba természetesen belefért a medencék kipróbálása is.