A halálos gerlitzeni pálya

2012-02-29 12:28:00 szorenyi.p

hírkép

Valóban veszélyes lehet a magyarok által kedvelt gerlitzeni síterep. Riporterünk 4 napot töltött a halálos baleset helyszínen és a mentőhelikopternek háromszor volt dolga ezen időszak alatt. Legutóbb kedden vitt el valakit. Ekkor "csak" sérülés történt.



Nehéz megmondani, hogy ki hibázott a hétvégén Gerlitzenben, amikor egy 12 éves magyar kislány életét vesztette. Neki ment a pálya végén álló pénztár épületének. A baleset után a pálya üzemeltetői figyelmeztető táblákat helyeztek ki, hogy tessék fékezni, mert vége van a pályának. Ami azonban fontosabb, hogy védőhálót is kifeszítettek. A személyzet pedig kínosan figyelmesen és óvatosan viselkedett.

A síelőket megosztotta a felelősség kérdése. Egy biztos, kipróbáltuk, hogy a kasszának fékezés nélkül valóban neki lehet csúszni, különösen, ha valaki pánikba esik. Az azonban még nem tisztázott, hogy ki mulasztott. Ezt valószínűleg csak a vizsgálat dönti majd el. Van aki a pálya üzemeltetőit okolja, míg mások a síoktatókra rakják ezt a terhet.

Ami biztos, hogy Gerlitzenben nagyon sok magyar síel, akik között több a kezdő. A pályák pedig inkább a haladók és a rutinosok számára biztonságosak. magyarán alapvető sítudást feltételeznek. Ellenkező esetben balesetveszélyesek, de ezt a tények is igazolják.