Hebron Rózsája Szépségverseny 2012

2012-02-17 09:50:00 superadmin

hírkép

Egy tucat csodálatos rózsa várta az újságírókat egy különleges szépségverseny mai sajtótájékoztatóján. A Hebron Rózsája verseny szépei abban is különlegesek, hogy a toleranciát vallják a legfőbb értéknek. A férfiálom megtestesülése!



Február 25-én már a középdöntőt tartják a Hebron Rózsája elnevezésű különleges szépségversenyen. A szervezők szerint az itt felvonuló lányok nemcsak azért különlegesek, mert megakad rajtuk a férfiközönség szeme, hanem azért is, mert a mai, kissé zűrös világban a legfontosabb értéknek az elfogadást tartják.

A népnyelv Hebron Rózsájának nevezi ezt a picinyke virágot, mely a tiszta, természetes szépséget testesíti meg. Később azokra a lányokra, akik olyan szépek voltak, hogy a nép csodálatát is kivívták, egy nagyon szép kifejezést találtak: Hebron Rózsája. Ők azok a lányok, akik annyira szerencsések, hogy ezt az ajándékot kapták a teremtőtől.

Hogy ez mennyire így van, arról a több tucat érdeklődő is meggyőződhetett a rendezvény mai sajtótájékoztatóján, melyet a pesti zsidónegyed egyik legszebb épületében, a felújított Gozsdu-udvarban tartottak.

Hogy miért más ez a szépségverseny, mint az eddig megszokottak? A rendezők szerint azért, mert a szépség nem magasság, nemzetiség, vallás, vagy életkor függvénye. Persze, a hölgyek azért itt is csodálatosak, de mindez csak egy az értékeik közül. Több százan jelentkeztek. A hatalmas érdeklődés mellett a Játékszínben volt az egész napos casting, ahonnan 27 lány jutott a középdöntőbe. A lányok felkészülését profi csapat segítette és segíti tovább. A zsűri elnöke Balázsovits Lajos lesz.

Különlegesek lesznek a díjak is, hiszen a legszebbnek választott lány  amellett, hogy egy évig viselheti a Hebron Rózsája címet, még a 4 millió forint értékű ajándékot is megkaphatja. A legszebbekre az interneten is lehet majd szavazni és érdemes is. A legtöbb szavazatot kapott hölgy félmillió forint értékű nyereményben részesül.

Mint megtudtuk, a tervek szerint a verseny nemzetközivé bővül majd. Az indulók között sokan most először mutatják meg szépségüket. Az egyik induló, Nagymányoki Ildikó, aki mellesleg újságírónak készül, elmondta, a tolerancia üzenete fontos számára, de a verseny hangulata és az élmény is motiválta, amikor jelentkezett. A Budapesten élő lány számára fontos, hogy itt is megismerhesse mások véleményét, gondolatait.

A verseny döntője 2012. április 14.-én, szombaton lesz a budapesti Symbol étteremben.