Németh Szilárd a Manchester United stábjában

2012-02-16 14:59:00 j.protic

hírkép

A szlovák labdarugó válogatott korábbi kiváló csatára, a révkomáromi Németh Szilárd nemrég végleg befejezte aktív pályafutását. A foci világától azonban nem távolodott el.



A Hospodárske Noviny c.pozsonyi gazdasági napilap szerint a volt csatár a világ egyik leggazdagabb klubja, a Manchester United játékos-megfigyelőjeként vállalt munkát.Az információt a lapnak Csontó Károly , a volt válogatott játékos menedzsere erősítette meg. -Már több mint fél éve dolgozik a klubnak, Magyarországért, Szlovákiáért és Csehországért felelős játékos-megfigyelő - mondta Csontó.

Németh Szilárd nem akart nyilatkozni a lapnak munkájáról. Csontó sem akarta elárulni, hogy jutott munkához a korábbi labdarúgó az angol gigacsapatnál, ám annyit elmondott: Szilárdnak segített, hogy korábban évekig az angol Middlesbrough csapatában játszott és jó neve van a szigetországban..

Érdekesség, hogy Szilárd közvetlen felettese Martin Ferguson, a klub legendás edzője, Sir Alex Ferguson öccse.A volt válogatott játékos több sérülés és betegség után 33 éves korában akasztotta szögre a focicipőt, legutóbb a németországi Aachen csapatában játszott. A gólerős csatárt annakidején az ország egyik legtehetségesebb focistájának tartották, ám pályafutását gyakran komoly sérülések és betegségek fékezték.

Németh Szilárd korábban is nagyon visszafogottan és szerényen nyilatkozott a sportsajtónak, s Csontó szerint ez lehet az oka, hogy a sokszoros válogatott focista most sem akar beszélni állásáról.-Nem az a típus, aki a sajtóban büszkélkedne a poszttal. Ezen felül a klub is megtilthatta neki, hogy magát, illetve a csapatot ilyen módon propagálja- mondta a menedzser, aki hozzátette: Szlovákia újkori történetében még nem fordult elő, hogy valaki ilyen fontos pozíciót töltsön be egy ilyen formátumú, nagy csapat stábjában.