Az A38-on volna Európa legjobb bárja?

2012-02-08 12:26:00 szorenyi.p

hírkép

A budapesti A38 hajó egy rotterdami klubbal szoros versenyben van azon az internetes szavazáson, amelyet a világ legjobb bárjai között tartanak. A voksolást a Lonely Planet weboldal hirdette meg, amelyik a világ egyik legjobb utazási site-ja.



Novemberben indult és február 21-ig tart a Lonely Planet közönségszavazása 100 great bars of the world címmel. A versenyben számos klub és bár vesz részt, jelenleg az A38 budapesti kulturális központ és szórakozóhely 135 szavazat előnnyel vezet a rotterdami De Witte Aap előtt. A harmadik helyen a szintén budapesti Szimpla Kert áll.

A 100 great bars of the world című versenyt évek óta megrendezi a Lonely Planet. A mostani vetélkedésbe húsz ország összesen száz bárját, klubját, kocsmáját válogatták be a szerkesztők.

Az újbudai Duna-parton horgonyzó A38-ot egy egykori ukrán uszály teljes átalakításával hozták létre. 2003. április 30-án Maceo Parker koncertjével avatták fel, azóta Budapest egyik kedvelt és nemzetközileg is ismert szórakozóhelyévé vált: zenei koncertek és fesztiválok helyszíne, bárral és étteremmel rendelkezik, 2010 óta önálló kiállítóteret is működtet.



A Lonely Planet 1973-ban indult, amikor a brit születésű, Ausztráliában élő Tony Wheeler megírta első útikönyvét.