A fapadosok lecsapnak a koncra

2012-02-06 13:15:00 szorenyi.p

hírkép

A fapados légitársaságok azonnal léptek. Járatsűrűsítéseket jelentettek be és van olyan cég, amelyik olyan jegyeket árul már, amelyekre még nincs szerződése a Ferihegyi Repülőtérrel. Harc a Malév nyereséges járataiért megkezdődött.



A Germanwings a Malév leállását követően bejelentette, hogy tovább növeli járatai számát a Stuttgart?Budapest útvonalon. A német diszkont-légitársaság kedvező árú repülőjegyeket kínál a magyar nemzeti légitársaság csődjében érintett utasoknak. A Stuttgart?Budapest útvonal kiegészítő járatai 2012. április 17-én indulnak.

Közben a Ryanair már olyan útvonalakra árul jegyet, amelyekre még nem egyezett meg a Ferihegyi Repülőtérrel - erről Hardy Mihány, a repülőtér kommunikációs vezetője beszélt a a Jazzy Rádióban. Az interjúban szó volt arról is, hogy tárgyalnak a Lufthansával a berlini és hamburgi járatok sűrítéséről, de semmi konkrétum nincs még.

Közben az utazási szakértők szerint egyértelmű, hogy a magyar idegenforgalom legkevesebb 100 milliárdos bevételkieséssel számolhat. Arról már nem is beszélve, hogy a fapados légitársaságok, de a nem magyar nemzetiek is, nem érdekeltek olyan járatok fenntartásában, amelyek biztosan veszteségesek, de Magyarországnak fontosak voltak. Pl. Podgorica, Temesvár, Szkopje.