Triciklin viszik a halottat

2012-01-29 07:28:00 szorenyi.p

hírkép

Eladó Nagy-Britannia első és egyetlen halottas tandemkerékpárja, mert nem bír már az emelkedőkön feltekerni tulajdonosa, Paul Sinclair tiszteletes - adta hírül a brit Metro újság. A felesége egyszerűen nem tud már neki segíteni.



Egy háromkerekű járműről van szó, amely leginkább oldalkocsis motorra hasonlít, csak éppen az oldalkocsi koporsó, utasa pedig mindig halott. Sinclair egyedül ötven métert képes elpedálozni vele.

Az egyedi járművet 2250 fontért - háromnegyed millió forintért - kínálja 45 éves gazdája. Ugyanennyiért csináltatta, és azért, mert rábólintott egy kerékpármegszállott és környezetvédő temetési kérésre, miszerint biciklivel szeretnék a hozzátartozók utolsó útjára vitetni halottjukat. A tiszteletes azt mondta, hogy egy hónap alatt meg tudja oldani, a család pedig elhalasztotta a temetés. Sinclair hamar megbánta könnyelmű ígéretét, de nem adta fel, és két nappal a temetés előtt kész lett a Rebecca - ezt a nevet adta Szent Mihály "drótlovának".

Amúgy van neki oldalkocsis motorja is. Azzal a járművel főként motoros temetéseken viszi utolsó útjára az elhunytat és vezeti a szertartást.

Sinclair tiszteletes amúgy a temetésein rendre a feleségét ültette maga mögé "segédhajtónak", de asszonya már nem kapható a megerőltető pedálozásra, férje pedig megérti, mivel ő is így van vele.

"Nem nekünk való a biciklizés. Jobban szeretünk oldalkocsis motorunkkal temetésre járni, és utána enni egy hamburgert" - idézte Sinclairt a The Sun című brit lap.