Szilveszter - kutyát a lakásba

2011-12-31 09:10:00 szorenyi.p

hírkép

Ha nem akarjuk kínozni kutyánkat, macskánkat, akkor szilveszterkor be kell őket engedni a lakásba. A durrogtatás ugyanis számukra halálos veszedelem. Nagyon félnek tőle, és ilyenkor önpusztító módon is menekülnének. A lakásban azonban elbújnak egy sarokba, ott valamelyest biztonságban érzik magukat.



A petárdák  robbanáskor hirtelen keletkező nagyerejű fény- és hanghatások sokkszerűen érik a szabadon lévő állatokat. A kutyák ilyenkor menekülni kezdenek, megszokott környezetükből kiszabadulnak és elkóborolnak, vagy közlekedési baleset áldozatai lesznek.

Fontos volna az is, hogy ne hagyjuk egyedül az állatot, simogassuk, engedjük magunkhoz bújni. Ilyenkor látja meg az ember, hogy mennyire hálás tud lenni az állat, ha törődünk vele.

A kuyták egyébként azért félnek, mert jóval kifinomultabb a hallsáuk. Egy-egy durranás olyan, mintha az agyukban robbanna fel valami. Talán caka vadászkutyák szokják meg a folyamatos durrogást, de ott is csak bizonyos fajták. Az állatok egyébként a villámlástól is félnek.