Műemléket rombolt egy magyar sofőr Angliában

2011-12-15 08:29:00 szorenyi.p

hírkép

42 millió forintos kárt okozott egy magyar kamionos Angliában. Olyan utcába fordult be, amelyikben már nem fért el. Fennakadt egy kerítésen, majd ráborult egy műemlék épületre. A bírsága azonban csak 15000 forintnyi font.



A fuvarozó  a navigációs rendszer utasítását követve befordult egy szűk utcába Colchesterben, ott felborult, és beragadt a kamionjával. Megrongálta a 400 éves műemlék épületeket, de az olívaolaj szállítmány nagy része és az utánfutó is tönkrement. A gázolaja is kifolyt - számol be az Origo.

A kamionos egy derékszögű jobbkanyart próbált bevenni 30 tonnás kamionjával Colchester történelmi belvárosában, a Holland Negyedben, amikor az utánfutó fennakadt a sarkon lévő kerítésen, és ráborult a szemközti műemlék épületre.

A magyar kamionos épp olívaolajat szállított egy helyi szupermarketbe. A több száz liter kifolyt olajra a mentési munkát végző tűzoltók homokot szórtak, a lakókat pedig megkérték, ha ne jöjjenek ki házaikból, amíg dolgoznak. Végül 16 óra alatt állították helyre az utca állapotát, és tűntették el a roncsot.