Eltűnt a pénz a pénzszállító autóból

2011-12-01 09:13:00 superadmin

hírkép

Az MTI értesülése szerint a jármű egy kerületi bank előtt állt, s a személyzet egyik tagja bement a pénzintézetbe. Ekkor - mielőtt a pénzszállító munkatársa visszatért volna - a jármű elindult és eltűnt.



A bejelentést követően a járművet az épület pinceszintjén, egy garázsrészben találta meg a rendőrség, GPS-jelek alapján. Az autóban nem volt senki, valószínűleg a pénzt sem találták meg, viszont egy fegyver volt az egyik ülésen.

Frissítés:

Az eddigi adatok szerint a pénzszállító autó sofőrje lopta el a pénzt az I. kerületi Donáti utcában szerda este megtalált járműből; Lőrincz Lászlót sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt keresik - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön az MTI-vel.

Frissítés:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtök reggel azt tudatta az MTI-vel, hogy az eddigi adatok szerint a pénzszállító autó sofőrje lopta el a pénzt az I. kerületi Donáti utcában szerda este megtalált járműből, ezért sikkasztás miatt országos elfogatóparancsot adtak ki ellene.


A BRFK a reggeli tájékoztatását pontosítva csütörtök délben azt közölte: a sofőrt Lőrincz Róbertnek, nem Lászlónak hívják. A rendőrség tájékoztatása szerint a 37 éves férfi szerdán 16 óra 45 perc körül a munkavégzése során használt, általa vezetett gépkocsit a II. kerületi Medve utcából eltulajdonította, azzal az I. kerületi Donáti utcába hajtott, majd a járműben lévő pénzt elvitte. A bűncselekmény elkövetése után a férfi egy 1992-es évjáratú, fehér színű, CPV-151 forgalmi rendszámú, Volkswagen Passat típusú személygépkocsival távozott a helyszínről.


Az MTI úgy tudja, a férfi szerda délután a gépkocsit akkor lopta el a Medve utcából, amikor társa bement egy bankfiókba, hogy átvegye a pénzszállítmányt; ő ekkor a járművel a Donáti utcába hajtott egy teremgarázsba, ahol magához vette a "rakományt", majd egy gépkocsival elhajtott, s mindezt az utca térfigyelő kamerái is rögzítették.


Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője az MTI érdeklődésére nem kívánt nyilatkozni arról, a sofőr a saját kocsijával vagy egy lopott autóval menekült el, és arról sem adott tájékoztatást, hogy a járműben mennyi pénz lehetett, s melyik biztonsági cég alkalmazottja volt a bűncselekmény elkövetésének gyanúsítottja. A rendőrség a pénzszállító autó megtalálása után, a helyszínelés megkezdésekor a járművön lévő cégfeliratokat papírlapokkal takarta le.
A BRFK szóvivője nem kívánta megerősíteni az MTI Hírcentrum korábbi információját sem, mely szerint a jármű egyik ülésén egy fegyvert találtak volna, s arra a kérdésre sem válaszolt, hogy a biztonsági őrnél lehet-e fegyver.


Horváth Katalin Fanni a nyomozás érdekeire hivatkozva mindössze annyit mondott: a 37 éves Lőrincz Róbert felkutatását a rendőrség nagy erőkkel megkezdte, és aki a gyanúsítottról bármilyen felvilágosítást tud adni vagy érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést a rendőrségen telefonon vagy személyesen, illetve hívja a központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.