A legjobb civil programok a Facebookon

2011-11-28 16:02:00 V.J.

hírkép

A közösség szempontjából kiemelt jelentőségű az a kezdeményezés, melyhez november közepéig közel 500 civil szervezet csatlakozott, akik az OTP Bank Facebook-oldalán kaptak bemutatkozási lehetőséget.



Az egyik legnagyobb internetes közösség segítségével választja ki 2012 legjobb támogatandó programját az Együttható program. Az OTP Bank és a Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány kezdeményezése révén lehetőséget kapnak a civil szervezetek, alapítványok, egyesületek. A tét nemcsak a 3-5 millió forintos támogatás elnyerése, melyet a zsűri által kiválasztott legjobb öt program nyerhet. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás és az önkéntes cselekvés fontosságára.

Az Együttható program során a Facebook oldalon bemutatkozó civil szervezetek ötleteire december 11-ig szavazhatnak a rajongók. A legtöbb lájkot kapó 5 szervezet szakmai zsűri előtt mutathatja be ötletét, és közülük egy elnyeri a 3-5 millió forint közötti összegű támogatást.

Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing igazgatója a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a cél nemcsak egy díj létrehozása. Fontos a társadalmi felelősség vállalás gondolatának népszerűsítése a közösségi média különféle csatornáin keresztül. Úgy gondolom, a Facebook-on keresztül is eredményesen tudjuk bevonni az embereket a jó ügyek támogatásába, legyen szó szavazásról vagy önkéntes munkáról.

A kezdeményezést az Origo és a TV2 is támogatja, de olyan médiaszemélyiségek is mellé álltak, mint Till Attila műsorvezető vagy Szalóki Ági énekesnő. A Facebook szavazásra került szervezetek listája az OTP Bank közösségi oldalán olvasható.