Turisták érkeztek Fukusimára

2011-11-20 09:12:00 szorenyi.p

hírkép

Furcsa lelkivilágúak lehet azok, akik a katasztrófákat szeretik megnézni. Tajvanon biztosan sokan lehetnek, hiszen közülük 180-an Fukusimát látogatták meg. Repülőgéppel érkeztek a felrobbant atomerőmű városába.



Nehéz megmondani, hogy miért is utaztak Japánban a tajvaniak. Gépük a fukusimai repülőtéren szállt le. Természetesen a márciusban felrobbant atomerőművet nem kereshették fel, hiszen azt egy 20 kilométeres tiltott zóna veszi körül. A turisták a prefektúra nyugati részén fekvő, festői szépségű Aizu hegységet keresik fel.

A márciusi katasztrófa után az idegenforgalom jelentős mértékben megcsappant Fukusima prefektúrában, amely korábban igen népszerű volt, különösen a hegymászók körében.

A fukusimai repülőtér nem szenvedett károkat a március 11-i földrengésben és szökőárban, de azóta nem indítottak menetrendszerinti járatokat. Az elmúlt nyolc hónap alatt a repülőtér egyetlen nemzetközi járatot sem fogadott. A japán hatóságok megpróbálnak javítani a prefektúra megítélésén, s reklámkampányokkal csalogatják vissza a turistákat Fukusimába.