Borzalom Egyiptomban, 11 magyar meghalt

2011-11-06 20:53:00 szorenyi.p

hírkép

Legalább 11 magyar turista meghalt Egyiptomban, amikor buszuk felborult. Hurghadából tartottak a helyi repülőtérre. Egy kanyart nem tudtak bevenni és felborultak. Túlságosan gyorsan ment a jármű. A magyar konzul is a helyszínre sietett.



Sokan megsérültek a buszon, hiszen a halottakon kívül 29 sérült is van, 13-an úszták meg a balesetet - tudta meg a Világszám.  A Best Reisen szervezésében voltak Egyiptomban. A Travel Service utasairól van szó. A légitársaság gépe elindult magyarországra. Vasárnap éjszaka, dél 2-kor értek haza.

A halottak között gyerekek is vannak. 4 súlyosan sérült gyereket Kairóba szállítottak. Többeket a hurghadai kórházban kezelik. Ketten kritikus állapotban vannak. A fővárosba katonai géppel vitték a sérülteket.

Hurghadán a repülőtér pár percre van a szállodáktól. Az út felét ráadásul kivilágítják. Tapasztalatunk szerint azonban kissé fura, hogy a 2x2 sávos, de nem autópálya jellegű utat több helyen körforgalmak szakítják meg. A hírek szerint a sofőr gyorsan ment. A túlélők szerint látszott, hogy nem tudják bevenni a kanyart.



Háromnegyed kilenc óta a Külügyminisztérium 458-1247-es és a 458-1276-os telefonszámán érdeklődhetnek a sérültekről és áldozatokról.