Negyven éves a két kanál

2011-11-03 16:32:00 V.J.

hírkép

Nemrég ünnepelték Angliában a hetvenes évek elejének sármos sorozatának a Persuaders-nek 40 éves szülinapját. A sorozat még élő hőse Sir Roger Moore ismét a sárga Aston Martin volánjához ült.



A nálunk "Minden lében két kanál" címen futó 24 részes sorozat igazi kultuszfilm lett hosszú pályafutása alatt. Az évfordulóra blu ray lemezen kiadták az epizódokat HD minőségben is.

Az ünnepség előtt Lord Brett Sinclair ismét beleült a legendás bahama-sárga Aston Martin DBS-be, mellyel annyit versenyeztek a francia riviérán Danny Wilde-al. Sajnos, a másik "kanál" Tony Curtis már nem érhette meg az évfordulót. Nem volt ott a sajtótájékoztatón a másik négykerekű legenda sem. A tűzpiros, balkormányos Ferrari Dino 246 GT a sorozat forgatása után eltűnt. Minden valószínűség szerint egy ismeretlen olasz magánszemély tulajdonában van. Természetesen Sir Moore sem vihette haza BS1 rendszámú kocsiját, mely ma egy angol magángyűjtemény része.

Hogy minden információnk meglegyen, álljon itt Lord Brett teljes neve az összes címekkel: Brett Rupert George Robert Andrew Sinclair,  Marnock 15. Earl-je. Hogy hol van Marnock? Fogalmunk sincs!